"The biggest adventure you can take is to live the dreams of your life"

Om Know Your North

"Ain't no mountain high enough"

Floskel? Nä, ren och skär glädje säger vi på Know Your North

Know your North är ett ungt, hållbart och modigt Må bra-företag som grundades av Nina Johansson, ICC-certifierad coach, civilekonom med inriktning på hållbarhet och skidåkare. Know your North vänder sig till företag och privatpersoner som vill utveckla sig själva och sina livsäventyr i en mer hållbar, modig och glädjefylld riktning utifrån sin egen unika potential - sitt personliga ledarskap. Det gör vi  genom att erbjuda lyhörd, kraftfull och kreativ coaching samt strategisk rådgivning inom hållbar utveckling. Gärna utomhus, i inspirerande miljöer, utifrån vetenskaplig forskning. 

❈ Vision
Know your Norths vision är en värld där människor känner, tror på och använder sin unika potential till att skapa, leda och leva hållbara, modiga och glädjefyllda liv och inspirerar andra att göra det samma.

❈ Värderingar
Know your Norths verksamhet utgår ifrån hållbarhet, mod och glädje.

❈ Förhållningssätt 

  • Hitta dina kärnvärden - ditt livsäventyrs kompass - då blir det så mycket lättare att säga ja eller nej vid olika vägval och beslut - att leda sig själv och sitt eget liv.
  • Umgås så mycket som möjligt med människor som delar dina kärnvärden. Det ger positiv, ömsesidig energi. 
  • Var nyfiken på vilka dina allra bästa vardagsvanor är hemma och på jobbet.  Skapa dem steg för steg och se till så att de blir lika självklara i ditt liv som att andas.
  • Ha alltid ett stort eller litet positivt drömprojekt med guldkant på gång som inspirerar dig och gör dig glad från idé till genomförande.

Know your North


"Allt är möjligt bara man vill"


Nina Johansson, Sustainability Coach, Know your North
Nina Johansson, Sustainability Coach, Know your North

Det mottot har jag haft med mig sen barnsben. Och det i sin tur har gett mig en nyfikenhet på världen och ett mod och energi att vara med och skapa nytt och hållbart, lokalt och globalt. Fram till en dag när jag gick in i väggen och energin och tron på att allt är möjligt försvann, mitt jobb upphörde, hälsan sviktade och relationer knakade. Vakum. Och sen, sakta, en spirande nyfikenhet, ett växande mod och en bubblande energi att vilja utforska den inre världen mer. Mental träning. Meditation. Livsäventyrets kompass.

Allt hänger ju ihop. Tron på att allt är möjligt bara man vill eller snarare hittar och följer sina kärnvärden, är öppen för möjligheter och motiverad, dedikerad och hållbar, kom tillbaka till mig. Mitt eget personliga livsmotto skrev jag för flera år sedan, i stundens ingivelse, med krita på ett indiskt fönster:

"Mountain, Sea
You and me
The children and our family
Exercise, free your mind
Friends and wine
Crazy times
Relax and just be"

Med värme,

Nina Johansson, Know your North

Oavsett vad positivt du vill utveckla i ditt liv, privat såväl som i din yrkesroll eller för ditt företag, finns Know your North här för dig som ditt professionella bollplank, din personliga mentala tränare och din peppande förtrogna. Vi lyssnar på dig, utmanar dig och tror på ditt mod, din idérikedom och din unika förmåga - ditt personliga ledarskap - att utveckla dig själv, ditt liv och ditt företag. Vi stödjer dig på din utvecklingsresa mot dina hållbara, modiga och glädjefyllda livsmål, drömprojekt och vardagsvanor, hemma, på jobbet och för hela företaget.