"The biggest adventure you can take is to live the dreams of your life"

Om Know Your North

"Ain't no mountain high enough"

Floskel? Nä, ren och skär glädje säger vi på Know Your North

Know your North är ett ungt, hållbart och modigt Må bra-företag som grundades av Nina Johansson, ICC-certifierad coach, diplomerad mindfulnessinstruktör, civilekonom med inriktning på kommunikation och hållbarhet, konstnär och skidåkare. Know your North vänder sig till företag och privatpersoner som vill utveckla sig själva och sina livsäventyr i en mer medveten, hållbar, modig och glädjefylld riktning utifrån sin egen unika potential - sitt livsledarskap. Det gör Nina genom att erbjuda lyhörd, kraftfull och kreativ coaching, via träning i mindfulness samt med möjlighet till att både få måla och skriva med leken som utgångspunkt. 
Know your North erbjuder även kreativt bollplank och strategisk rådgivning för organisationer som upplever att de inte tar till vara på potentialen i sitt affärsmässiga hållbarhetsarbete och vill få nya infallsvinklar bortom den berömda boxen och med regenerativ impakt. Såväl coaching, mindfulness, rådgivning, måla och skriva sker så ofta som möjligt utomhus, i inspirerande miljöer, utifrån både vad intuitionen öppnar upp för och vetenskaplig forskning rekommenderar. 

❈ Vision
Know your Norths vision är en värld där vi alla känner, tror på och använder vår unika potential till att skapa, leda och leva medvetna, hållbara, modiga och glädjefyllda liv och inspirerar och motiverar andra att göra det samma.

❈ Värderingar
Know your Norths verksamhet utgår ifrån medveten närvaro, hållbarhet, mod och glädje.

❈ Förhållningssätt 

  • Hitta dina kärnvärden - ditt livsäventyrs kompass - då blir det så mycket lättare att säga ja eller nej vid olika vägval och beslut - att leda sig själv och sitt eget liv och påverka världen i hållbar riktning.
  • Umgås gärna med människor som delar din värdegrund. Det ger positiv, ömsesidig energi. 
  • Var nyfiken på vilka dina allra bästa vardagsvanor är hemma och på jobbet.  Skapa dem steg för steg och se till så att de blir lika självklara i ditt liv som att andas.
  • Ha gärna ett stort eller litet positivt drömprojekt med guldkant på gång som motiverar dig och gör dig glad från idé till genomförande.
  • Avsätt tid, om så bara 10 minuter per vecka, där du utforskar och uttrycker dig kreativt - lekfullt, intuitivt, utan krav på prestation. Måla, skriv, snickra, odla, sjung, baka, laga mat, komponera, klipp och klistra, svetsa, möblera om, skulptera. Utgå från något du redan vet att du tycker om eller något du är nyfiken att prova. 

Know your North


"Allt är möjligt bara man vill"


Nina Johansson, Know your North
Nina Johansson, Know your North

Det mottot har jag haft med mig sen barnsben. Och det i sin tur har gett mig en nyfikenhet på världen och ett mod och energi att vara med och skapa nytt och hållbart, lokalt och globalt. 

Allt hänger ju ihop. Tron på att allt är möjligt bara man vill eller snarare hittar och följer sina kärnvärden, är öppen för möjligheter och motiverad, dedikerad och hållbar. Mitt eget personliga livsmotto skrev jag för flera år sedan i stundens ingivelse:

"Mountain, Sea
You and me
The children and our family
Exercise, free your mind
Friends and wine
Creative times
Relax and just be"

Med värme,

Nina Johansson, Life Adventure Coach, Skier, Artist and Founder, Know your North

Oavsett vad positivt du vill utveckla i ditt liv, privat såväl som i din yrkesroll eller för ditt företag, finns Know your North här för dig som ditt professionella bollplank, din personliga mentala tränare (coaching och mindfulness) och din peppande förtrogna. Som Self Leadership Coach lyssnar Nina på dig, utmanar dig och tror på ditt mod, din idérikedom och din unika förmåga - ditt personliga ledarskap - att utveckla dig själv, ditt liv och ditt företagande liksom att bidra till en hållbar värld. Know your North stödjer dig på din utvecklingsresa mot dina medvetna, hållbara, modiga och glädjefyllda livsledarskap, drömprojekt och vardagsvanor liksom att bara vara här och nu,  privat såväl som professionellt.